LESNÍ KÁVA

Kávy pochází z lesních a zalesněných farem, kde kávovníky rostou pod ochranou korun vzrostlých stromů, a ne na monokulturních plantážích.

Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Branding
Druh
158 Kč 156 Kč 154 Kč 150 Kč od 150 Kč 191,18 Kč včetně DPH 188,76 Kč včetně DPH 186,34 Kč včetně DPH 181,50 Kč včetně DPH od 181,50 Kč včetně DPH
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 447/50 447/100 447/300 447/500 Zvolte variantu
LESNÍ KÁVA
green cat ptaci kava
Český produkt
Praktické a kvalitní
Praktické a kvalitní
Překvapí a potěší
Překvapí a potěší
Šetrné k přírodě
Šetrné k přírodě

Detailní popis produktu

Takovému typu pěstování se říká agrolesnictví a metoda spočívá v pěstování kávovníků a dalších plodin v přímé blízkosti stromů, které mají nedocenitelný význam pro ekologickou udržitelnost.

SPECIFIKACE PRODUKTU

  • GRAMÁŽ BALENÍ: 100 g
  • DRUHY: Etiopie, Kolumbie, Uganda

Druh ETIOPIE: Kávy ze západní Etiopie jsou naší tak trochu srdcovou záležitostí, protože právě zde začalo naše kávové dobrodružství –⁠ návštěvou lesních kávových farem. Místní promyté kávy mívají často květinovo-bergamotové aroma a ani výběr Anfilloo Highlands není výjimkou. V šálku si dále pochutnáte na tónech kandované pomerančové kůry a karamelu. Kávu doporučujeme na přípravu espressa v moka konvičce.

Druh Kolumbie: Kolumbie Santa Maria je zpět! Z lesního hospodářství a zpracováno ženskou silou... Finca Santa Maria leží v severnější části Kolumbie v regionu Santander. O její chod se stará tým 30 žen v čele s paní Mildred Dazou. Ženy se zde podílejí na každém kroku nutném při produkci kávy. Pro paní Mildred a její spolupracovnice je důležitá nejen genderová otázka rovnoprávnosti a soběstačnosti žen, ale také udržitelné zemědělství a biodiverzita. Kávu doporučujeme na přípravu espressa, v šálku si vychutnáte sladkost cukrové vaty, jež doplní lehká kyselinka ibišku a tělo dodají tóny javorového sirupu a karamelu.

Druh Uganda: Uganda Zebigi z vysoko položených farmiček ve východní Ugandě a z poslední sklizně našich spřátelených The Coffee Gardens nás zaujala chutí po pomelu, černém čaji, máslovo-ovesných sušenkách a bobulovitém ovoci. Užijete si ji především při přípravě filtrovaných káv.  

BRANDING:

1. VISAČKA: materiál: recyklovaný papír; velikost: šířka: 60 mm, výška: 90 mm; barevnost: světle šedá. Umístění visačky: Visačka je na horní straně proděravěna kruhovým výsekem a na předmět navěšena jutovým provázkem.

MOŽNOSTI POTISKU VISAČKY:

  1. Vlastní visačka: Klient nám dodá vlastní design visačky. Odkaz na šablonu s návodem, jak je zapotřebí visačku zaslat, najdete zde.
  2. Visačka od GreenCat: Na reklamní předmět navěsíme visačku s naším textem + přidáme Vaše logo.

2. POLEP: materiál: papír; velikost polepu 40 mm; barevnost polepu: bílá, béžová, hnědá (dle dostupnosti). Umístění polepu: Polep je umístěn na obalu kávy.

MOŽNOSTI POTISKU POLEPU:  

  1. Vlastní polep: Klient nám dodá vlastní design polepu. Odkaz na šablonu s návoem, jak je zapotřebí polep zaslat, najdete zde.
  2. Polep od GreenCat: Na polepu bude pouze Vámi zaslané logo, zde.

VZOREK: Lze zapůjčit nebo odkoupit. Při objednání vzorku prosím počítejte s tím, že uvidíte vzorek bez brandingu nebo s brandingem jiné značky. Váš vlastní branding je možný až při objednání výrobní série produktů. 

BALENÍ: Kávy dodáváme nebalené, pouze v originálním přebalu.

Doplňující informace:

Pěstování kávovníků, které rostou ve stínu okolních stromů se říká pěstování v zastínění (shade-grown). Tropickým kávovníkům totiž přímé slunce nevyhovuje. Poprvé se tyto rostliny objevily v afrických tropických lesích, kde rostly pod hustými korunami několika desítek metrů vzrostlých stromů. Pěstování v zastínění má vliv na chuť a kvalitu výsledné kávy, jelikož v plodech kávovníku, tzv. třešních, které pomaleji dozrávají ve stínu, dochází k důležitým procesům. Ty mají význam pro tvorbu cukrů, tudíž i na pozdější chuť kávy. Všechny naše kávy pochází buďto z malých zahrad, lesů či zalesněných eko-farem a většina z nich je certifikována BIO a Bird Friendly®.

where_to_buy_banner_2019_01_22  

Pěstování

Naše kávy jsou nejčastěji pěstovány drobnými farmáři, kteří se buďto formují do družstev nebo od kterých kávu vykupují podniky. Pouze takto je zajištěno, že sčesané třešně jsou důkladně roztříděny, kvalitně zpracovány a dobře uskladněny, aby splňovaly hygienické i jakostní podmínky. V každé zemi, ale i regionu se zaběhnuté způsoby zpracování mohou lišit. 

carousel-7 carousel-2

Výběr

Naše kávy si vybíráme na základě podmínek šetrných k životnímu prostředí i farmářům a cuppingového hodnocení min. 80 bodů dle SCAA (Specialty Coffee Association of America), ale také dle našich chuťových preferencí. Vzhledem k náročnosti dopravovat kávu napřímo od drobných pěstitelů a v menším množství, úzce spolupracujeme se spřátelenými evropskými dodavateli. Naší srdcovou záležitostí přesto zůstávají kávy z jihozápadní Etiopie z oblasti Nekemte, kterou jsme osobně v rámci pobytu v Africe navštívili.

carousel-6

Pražení

Zelenou kávu pražíme externě v pražském Dos Mundos. Propagujeme střední pražení pro vyzdvižení originálních chutí jednotlivých káv. V současné době se soustřeďujeme výhradně na jednodruhové Arabiky.